6.12.2010

Bizi sattin almanyaya, rezil ettin su dünyaya!

Dedem 80'lerin basinda almanyaya gitmis. Bütün cocuklarini teker teker getirtmis, son olarakda babam gitmis 88'de kismen politik, kismen ekonomik sebeplerden ötürü. Ben almanya dogumluyum. Hayatimin ilk 9 yili almanyanin cesitli sehirlerinde (ki almanyanin yarisindan fazlasini gördüm diyebilirim) göcebe gibi dolanmakla gecti. Bu yüzden ilk okula hic gitmedim,  kafadan orta okula basladim. Basladigimda temel egitimimin fen dersi disinda eksik oldugu belli degildi, her boku biliyordum o zaman. Kücükken cok zekiydim ben, sonradan bikkinlikla birlikte bir aptallik hali sindi ki üzerime sorma gitsin. Dedemin ve diger akrabalarimin yasadigi sehir, almanyadaki türkler icin nedense en rezil sehirdir. Orada normal bir hayata sahip olmak icin sanirim cok sorumlu, duyarli ve akli basinda olmak gerekiyor. Cok tatli bir batakligi vardir oranin. Battikca sikeyim böyle hayati cek beni icine yavruum ceeek diye orgazm olanlar vardir. Orada bulunan, bir sekilde oradan gecmis yada yasayan herkes bu batakliga elini kolunu yada baska uzuvlarini batirmistir. Ama mesele batirmakda degil yegen, mesele kendini cekmesini becermekte. Kendini batmaktan kurtaramayanlar tamamen serseri, sersefil, apaci bir bohem hayati icerisine girer.

Kiraathane tarzi kahveleri vardir mesela. Orada her türlü kumar cesidini bulasa bilirsiniz. Bu bahs ettigim insan toplulugunun % 56 buralarda barinir. Genel de evlerinde bekleyen Türkiyeden ithal ettikleri kaderine söven bin pisman esleri ve onlardan olan zavalli cocuklari vardir. Bu cocuklar büyüdükce kimisi emo, kimisi müslümcü kimiside babalarinin yolunda emin adimlarla yürür. Sadece cok kücük bir kismi akli basinda insanlar olmayi akil eder. Dedigim gibi batakligi tatlidir, insanin bide bahanesi varsa lüp diye atlar icine.

Geri kalan kisim daha cok apaci bohem hayatina yakin kisim. Bunlar birahanelerde görülür. O birahaneyi büyük ihtimalle bir türk isletiyordur ve birbirinden güzel genel olarak slav ülkelerinden gelmis garsonlar calisir. Agizlarinin suyu aka aka biralarini yudumlarlar, ve onlarinda evlerinde bekleyen hayattan bezmis perisan bir bayirgülü vardir.

Kadinlar daha cok beraberce oyun parklarinin cevresinde cekirdek citleyerek toplasirlar. Muhabbetler el isi örneklerinden baslayip kimin karisinin kime fingirdedigine gelir. Erkeklerin hepsi ayni mal oldugundan dedikodulara pek konu olmazlar, cünkü birinin kocasindan bahs ederken laf kendi kocalarina da degiyor. Günler onlar icinde böyle bos beles geciyor iste..

Gencler daha karmasik bir gruptur. Sehrin merkezinde her daim asiri makyajli 14-17 yas arasi kizlar göre bilirsiniz. Bunlar o bahs ettigim müslümcülerdir iste, her ne kadar araya romantik rnb ve rap karissa da müslüm babadir! Bu yastaki erkeklerin HEPSI en az bir kere rap yapmaya calismislardir. Bunlarin bide bir üst grubu vardir, onlar da cesitli club ve barlarda ismail yk ve boys anilar tarzi gruplar esliginde cosarlar.

Bu bahs ettiklerimin icinde siyrilip gelen cok dogru düzgün insanlarda vardir bu arada, yanlis anlasilmasin. Tüm bu sacmaliklara ragmen oranin ap ayri bir karizmasi vardir. Kendini sevdiren kücük bir sehirdir iste. Belki de ne yasadiginin nerde yasadiginla bir önemi yoktur, ne yasadigin senin kendi sahsi malligindir. Belki de herkesin dedigi gibi sosyal cevre yasam sartlari falan filan yaneee..

Bunu kesinlikle dinleyin!

6 vidividi:

Şarapçı dedi ki...

"insan memleketini niye sever?
başka çaresi yoktur da ondan.
amma biz biliriz ki.
bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir.
burayı seversen burası dünyanın en güzel yeridir.
amma dünyanın en güzel yerini sevmezsen orası dünyanın en güzel yeri değildir."

tahmin edileceği üzre vizontele'den alıntıdır :)

Ariena dedi ki...

Bende yazinin sonu cok sacma oldu diye düsünüyordum, senin yorumun son nokta gibi oldu :)

Şarapçı dedi ki...

yaneee diye bitirmekten daha iyi olduğu söylenebilir evet :)

Ariena dedi ki...

Altini cizmeseydinde beni rezil etmeseydin:)ama haklisin yanee :)

Şarapçı dedi ki...

yaneee... :)

bu yazının devamı gelmesi lazım yalnız. hafiften belgesel kıvamında ama tadı damakta bırakan cinsten. haberin olsun :)

Ariena dedi ki...

Birseylerin devamini getire bilen biri degilim ama denerim. :)

Blogger tarafından desteklenmektedir.