22.03.2012

Rina

Allahim o ne sinir bozucu filmdir oyle! O ne sacma filmdi oyle!
Yer yer eski tarik akan filmlerine zoraki bir benzetilme yapilmis gibi, hafiften kucuk emrah sahnelerine uyarlanmaya calisilmis gibi bide uzerine biraz orhan gencebay filmi serpistirilmeye calistirilmis bir kolaj gibi. Bunlarin hepsini negatif anlamda soyluyorum, tum kalbimle! Dunyanin en klise konusunu en klise sekilde islemisler resmen. 14-15 yas grubu icin yapilmis sacma amerikan genclik filmlerinde bile daha bir gercek konu var.
Esas oglanin hayallerinin gerceklesmesi söz konusu oldugu andan itibaren, eger bir kac aglak ''sevdiklerinden kopma muhabbeti'' yuzunden vazgecerse ana avrat kufur ederim diye bekleyerek izledim. Nitekim oyle'de oldu!
Film'den anladigim tek sey; buyuk hayallerin'de olsa bunlar imkansiz olup bir sonra bir mucize eseri ayaginin dibine'de gelse bir kac aglak beyinsiz ama biz shenshiz yapamayiiij diyip seni vazgecirme salakligina eristirebiliyor. Ha bu gercek hayatta olmuyor mu? Oluyor! Ama boyle aptalca olmuyor! Esas oglanin oyunculugunun siritmasida cabasi. Film'de tek guzel sey Erdal Tosunun sahane monologlari. Geriye kalan diyaloglarda zayif.
Bide su sarki hos olmus. Hatta baya baya hos olmus.

0 vidividi:

Blogger tarafından desteklenmektedir.